Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - lanvin

Pages: [1]
1
ArcGIS 8.x / 9.x Core Software / RSO Timbalai, just to confirm
« on: August 29, 2009, 07:41:36 AM »
Salam semua,

helo, i baru baru ni tolong buat conversion bagi my junior, from a WGS84 shapefile to RSO timbalai. so simple procedure cam biasa, Projection>national grid>malaysia>rsotimbalai 1948 meter.

AOI shapefile ni di Kuching Sarawak, i boleh dapat nilai ratus ribu untuk X and ratus ribu untuk Y (ni kali pertama buat BRSO, biasa buat Kertau). Mana tau my junior kasi tau dia ada sat imej lain yang dalam 'BRSO', tapi nilai berjuta (2,000,000 X and 5,000,000 Y) dan dia kata QuickBird Imej tu dah digeoref. 

Nak tau mungkin BRSO kwsn kuching dalam nilai berjuta? i bisa buat RSO kertau tak pernah nampak nilai sebegitu pun. i caya nilai BRSO pun sama kan? kalau ada kawan yang bisa buat kawasan kuching boleh confirm?

Atau mungkin Quickbirdnya dalam Cassini? tapi sarawak ada cassini ke?

Sekian, Selamat buka puasa.

2
Newbie's GIS / Extracting DEM From SPOT 5 Image
« on: August 08, 2008, 04:42:08 AM »
Hello MyGIS members!!

I just wanna know is there any way to extract DEM from a 2.5m SPOT 5 pan sharped image?

I read from many literature it is normally done with a pair of image. But what if i only have ONE? Can it be done? if yes, what software is out there to do the job? i do not really mind about the accuracy. Just wanna know if it can be done. Thanks.

Thank you. in advance.

Pages: [1]