Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - lanvin

Pages: [1]
1
ArcGIS 8.x / 9.x Core Software / Re: RSO Timbalai, just to confirm
« on: September 01, 2009, 09:25:38 PM »
thank you mod for helping. Means just type in 2,000,000 in east and 5,000,000 in north at the colume of false easting and northing?

Does it mean the sarawak system is offseting the original coor to +2milE and +5milN? if i have  apoint coordinate said X=1, Y=1 then the result will be E=2,000,001 and N= 5,000,001?

If so, does we still name this offset as BRSO? or is there a new name for it? since the state gis user said it's BRSO, but BRSO (as of arcgis) is not refering to the same coordinate. Can anyone help me? thanks.

2
ArcGIS 8.x / 9.x Core Software / Re: RSO Timbalai, just to confirm
« on: August 30, 2009, 04:07:20 AM »
trima kasih untuk reply. Tapi kalau i ada ArcGIS, cam mana i nak dapatkan nilai berkenaan? Adakah ESRI ada conversion siap siap atau kena download script?Adakah BRSO yang dalam berjuta itu masih bernama BRSO? kalau macam tu, BRSO ada dua nilai untuk sesuatu kawasan?

Trimakasih krn menolong.

3
ArcGIS 8.x / 9.x Core Software / RSO Timbalai, just to confirm
« on: August 29, 2009, 07:41:36 AM »
Salam semua,

helo, i baru baru ni tolong buat conversion bagi my junior, from a WGS84 shapefile to RSO timbalai. so simple procedure cam biasa, Projection>national grid>malaysia>rsotimbalai 1948 meter.

AOI shapefile ni di Kuching Sarawak, i boleh dapat nilai ratus ribu untuk X and ratus ribu untuk Y (ni kali pertama buat BRSO, biasa buat Kertau). Mana tau my junior kasi tau dia ada sat imej lain yang dalam 'BRSO', tapi nilai berjuta (2,000,000 X and 5,000,000 Y) dan dia kata QuickBird Imej tu dah digeoref. 

Nak tau mungkin BRSO kwsn kuching dalam nilai berjuta? i bisa buat RSO kertau tak pernah nampak nilai sebegitu pun. i caya nilai BRSO pun sama kan? kalau ada kawan yang bisa buat kawasan kuching boleh confirm?

Atau mungkin Quickbirdnya dalam Cassini? tapi sarawak ada cassini ke?

Sekian, Selamat buka puasa.

4
Newbie's GIS / Extracting DEM From SPOT 5 Image
« on: August 08, 2008, 04:42:08 AM »
Hello MyGIS members!!

I just wanna know is there any way to extract DEM from a 2.5m SPOT 5 pan sharped image?

I read from many literature it is normally done with a pair of image. But what if i only have ONE? Can it be done? if yes, what software is out there to do the job? i do not really mind about the accuracy. Just wanna know if it can be done. Thanks.

Thank you. in advance.

Pages: [1]