MapInfo Profssional > MapInfo Professional

Printing Option MI v9.0

(1/1)

azura:
Salam,

Hi,

I'm encountered a problem with printing
after upgrade to ver.9.0. I've already install subdivide option but still its
look like out of memory. Is there any other way to print large file completely?
And how adjust the line to be more fine? Any one can help..
Thanks

Wslm

GIS_Man:
Hi, Sorry saya tak nempa ini post tadi. Last time kami pun kenal problem macam ini  :o, sebab kita punya HP plotter tidak cukup memory. Cubah tenggoh dalam print setup untuk gunakan hardisk untuk memory. Selapas itu kami boleh print A OK.

Cubalah ini dulu.  ;D

azura:

Terima kasih reply posting saya. Dah boleh printing, tp masih lg belum dpt output yg baik. Version yg lama dulu, output lebih cantik, line set automatik, walaupun plotter yg sama tp hasil yg berbeza. Ada cara tak macam mana nak set line thickness?

thnx

nazmi05:
salam azura..

biasanya,masa nk print tu,kita boleh set untuk kualiti output yang kita nak..
tapi nak tahu juga,printer tu di sambung secara direct or network?..
ada kebarangkalian juga memory loss (sbgm kata GIS_man) apabila kita guna network printer..

so kesimpulannya,cuba setting kualiti 1st dan direct print ke plotter..

harap2 jawapan ini dapat membantu..

wslm..

Navigation

[0] Message Index

Go to full version