Author Topic: Printing Option MI v9.0  (Read 4814 times)

azura

  • phpBB Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Printing Option MI v9.0
« on: July 15, 2008, 06:25:17 PM »
Salam,

Hi,

I'm encountered a problem with printing
after upgrade to ver.9.0. I've already install subdivide option but still its
look like out of memory. Is there any other way to print large file completely?
And how adjust the line to be more fine? Any one can help..
Thanks

Wslm


GIS_Man

  • phpBB Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: Printing Option MI v9.0
« Reply #1 on: October 03, 2008, 09:38:02 PM »
Hi, Sorry saya tak nempa ini post tadi. Last time kami pun kenal problem macam ini  :o, sebab kita punya HP plotter tidak cukup memory. Cubah tenggoh dalam print setup untuk gunakan hardisk untuk memory. Selapas itu kami boleh print A OK.

Cubalah ini dulu.  ;D

azura

  • phpBB Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Printing Option MI v9.0
« Reply #2 on: October 28, 2008, 06:02:11 PM »

Terima kasih reply posting saya. Dah boleh printing, tp masih lg belum dpt output yg baik. Version yg lama dulu, output lebih cantik, line set automatik, walaupun plotter yg sama tp hasil yg berbeza. Ada cara tak macam mana nak set line thickness?

thnx

nazmi05

  • phpBB Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Printing Option MI v9.0
« Reply #3 on: November 09, 2009, 02:21:02 AM »
salam azura..

biasanya,masa nk print tu,kita boleh set untuk kualiti output yang kita nak..
tapi nak tahu juga,printer tu di sambung secara direct or network?..
ada kebarangkalian juga memory loss (sbgm kata GIS_man) apabila kita guna network printer..

so kesimpulannya,cuba setting kualiti 1st dan direct print ke plotter..

harap2 jawapan ini dapat membantu..

wslm..