Author Topic: How Can I Create One Shape With My Gps Coordinates?  (Read 3159 times)

acevallo

  • phpBB Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
How Can I Create One Shape With My Gps Coordinates?
« on: June 02, 2010, 09:42:36 AM »
 >:(

hey hey guys.. help me pls

I have some coordinates in my gps.

I need to create one shape with this coordinates to use this shape in kosmo or gvsig.

which are the proograms that I need to do it..

thanks
alex
« Last Edit: August 10, 2010, 10:01:48 PM by MyGIS »

MyGIS

  • http://www.facebook.com/groups/mygis
  • Administrator
  • phpBB Newbie
  • *****
  • Posts: 238
  • http://www.facebook.com/groups/mygis
    • View Profile
Re: How Can I Create One Shape With My Gps Coordinates?
« Reply #1 on: June 09, 2010, 12:57:22 PM »
Alex,

In which format is you GPS data, MS Excel? You can just load the table in ArcGIS than right click on the table and choose create x,y data ... something like that.

Thanks.
« Last Edit: August 10, 2010, 10:02:37 PM by MyGIS »

acevallo

  • phpBB Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: How Can I Create One Shape With My Gps Coordinates?
« Reply #2 on: July 25, 2010, 02:09:55 PM »
That is the problem, the format is very strange. the format file is .UPT . here is the trace:

$PMGNWPL,0057.872,S,07835.183,W,0002803,M,AJAPON,,a*45

$PMGNCMD,END*3D


with .UPT format I can't load with arcgis, kosmo or gvsig.

any software to convert this file from .UPT to .CSV or .XLS

thanks guys

« Last Edit: August 10, 2010, 10:02:54 PM by MyGIS »

MyGIS

  • http://www.facebook.com/groups/mygis
  • Administrator
  • phpBB Newbie
  • *****
  • Posts: 238
  • http://www.facebook.com/groups/mygis
    • View Profile
Re: How Can I Create One Shape With My Gps Coordinates?
« Reply #3 on: August 04, 2010, 05:25:19 AM »
Acevallo,

Those are NMEA sentences. That is a GPS feed not a file format (more or less).

Cheers.
« Last Edit: August 10, 2010, 10:03:09 PM by MyGIS »