Author Topic: nak guna arcpad  (Read 11949 times)

firdhaus

  • phpBB Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
nak guna arcpad
« on: January 13, 2009, 01:58:42 AM »
saya muhammad firdhaus bin omar,

pelajar universiti tenaga nasional,

ingin memohon kepada sesiapa di selangor yang ader arcpad

untuk menjalankan projek saya..

Urgent..

MyGIS

  • http://www.facebook.com/groups/mygis
  • Administrator
  • phpBB Newbie
  • *****
  • Posts: 238
  • http://www.facebook.com/groups/mygis
    • View Profile
Re: nak guna arcpad
« Reply #1 on: January 13, 2009, 03:41:02 AM »
Hi Firdhaus,

What kind of project are you working on?

Thanks,

firdhaus

  • phpBB Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: nak guna arcpad
« Reply #2 on: January 14, 2009, 04:46:44 PM »
Thanks MyGIS,

for replying,

my project is to use arcpad for a landfill gas site monitoring system,

in the landfill gas site, there is a well that contains methane,

so if the methane is low, it will send a map to the technician,

the technician will respond accordingly to the situation,

the outcome for this project is to be able to send maps that contain gas volumes to the technician(using arcpad)..

mobius

  • phpBB Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: nak guna arcpad
« Reply #3 on: January 14, 2009, 06:02:41 PM »
aku dari uniten gak...
ko wat fyp ke ape ni??

firdhaus

  • phpBB Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: nak guna arcpad
« Reply #4 on: January 14, 2009, 06:47:30 PM »
FYP, why,  can you help me,

arcpad in uniten does not have the software for the arcpad

NetGIS

  • phpBB Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
    • http://www.google.com
Re: nak guna arcpad
« Reply #5 on: January 17, 2009, 11:35:18 PM »
Try dulu yg Eval  ;) http://www.esri.com/software/arcgis/arcpad/download.html

Pasal nak tu, try la tanya pihak Uni..buat la permohonan ke, report tunjuk sebab nape pihak Uni kena ade, ner la tau diorg berminat nak beli ke? 8)


kind_aichico

  • phpBB Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: nak guna arcpad
« Reply #6 on: January 28, 2009, 01:36:18 PM »
kalau ko nak tau pasal arcpad blh ler email aku.. ym aku kat kind_aichico@yahoo.com.. aku bgtau ler mana yg aku tahu..

Thanks.

ramli

  • phpBB Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: nak guna arcpad
« Reply #7 on: February 02, 2009, 08:19:48 PM »
Firdhaus,

Rasanya ... Arcpad kalau ta silap saya untuk universitu murah lah, saya yakin universiti ko boleh beli satu license ...


firdhaus

  • phpBB Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: nak guna arcpad
« Reply #8 on: February 04, 2009, 05:34:12 PM »
Can we transfer/export a map document created in ArcMap (.mxd extension) to ArcPad

(evalution package) or do we have to create again the whole map document in ArcPad?

firdhaus

  • phpBB Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: nak guna arcpad
« Reply #9 on: February 04, 2009, 05:38:58 PM »
Thanks MyGis for help me..

 :D

firdhaus

  • phpBB Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: nak guna arcpad
« Reply #10 on: February 04, 2009, 05:45:17 PM »
Firdhaus,

Rasanya ... Arcpad kalau ta silap saya untuk universitu murah lah, saya yakin universiti ko boleh beli satu license ...



My university has the software but not the license and they try to contact the supplier to give new license key..

Thanks.. :)

firdhaus

  • phpBB Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: nak guna arcpad
« Reply #11 on: February 04, 2009, 05:52:02 PM »
kalau ko nak tau pasal arcpad blh ler email aku.. ym aku kat kind_aichico@yahoo.com.. aku bgtau ler mana yg aku tahu..

Thanks.

Thanks.. kindaichi,coz help me

MyGIS

  • http://www.facebook.com/groups/mygis
  • Administrator
  • phpBB Newbie
  • *****
  • Posts: 238
  • http://www.facebook.com/groups/mygis
    • View Profile
Re: nak guna arcpad
« Reply #12 on: February 04, 2009, 06:51:37 PM »
Hi Firdhaus,

No problems ..

Regarding your questions. As I know of, you cannot use mxd files in ArcPad, however, in the ArcMap tool bars, there is a very interesting toolbar called the ArcPad toolbar which helps you to export all the layers or selected layers into shapefile and also create an arcpad project files.
Furthermore, the same tools would also clip the data to an area of interest or the view extents in ArcMap so you could be able to use only the data you need on your PDA.

Please let me know if this works for you or not.

Good luck !

kind_aichico

  • phpBB Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: nak guna arcpad
« Reply #13 on: February 13, 2009, 11:11:18 PM »
Hi fidhaus,

No problem. I will tell everything you want. MyGIS answer also will help you..

Dont forgot to tell if you can do or not.

Thanks.

MyGIS

  • http://www.facebook.com/groups/mygis
  • Administrator
  • phpBB Newbie
  • *****
  • Posts: 238
  • http://www.facebook.com/groups/mygis
    • View Profile
Re: nak guna arcpad
« Reply #14 on: February 14, 2009, 02:46:11 AM »
I will humbly comply  ;)